Epoxy gietvloer

De naadloze, glazende of matte gietvloer.

De plaatsing

Het plaatsen van epoxyvloeren gebeurt in verschillende stappen. In een eerste fase moet de ondervloer worden gereinigd. Daarna kan men overgaan tot de plaatsing van de schraaplaag. Deze laag bestaat uit epoxyharsen en zorgt voor een optimale overgang tussen de ondergrond en de gietvloer. Vervolgens wordt de gietlaag aangebracht. In deze fase worden de eerste kleurschakering in verwerkt. De gietlaag bestaat uit epoxyhars en polyurethaan. In een derde en laatste fase wordt de transparante toplaag aangebracht in polyurethaan. Deze afwerkingslaag beschermt de vloer tegen krassen en uv-stralen en bepaalt het uitzicht en de kleur van de vloer.

Reinigen ondervloer

Plaatsen schraaglaag

Aanbrengen gietlaag

Transparante toplaag

De eigenschappen van een epoxy gietvloer

De epoxyvloer is een naadloze gietvloer die al omstreeks 1960 werd ontwikkeld voor de bevloering van industriële gebouwen zoals garages en magazijnen of zelfs in farmaceutische ruimtes. Dit omdat de toplaag beschermt tegen zuren en oliën, maar het ook een vloer betreft die bestendig is tegen slijtage. Sinds de 21ste eeuw kennen deze vloeren ook een sterke opmars als vloerafwerking in residentiële woningen. De hoge hardheid, het naadloos karakter en het overbodig maken van uitzettingsvoegen zorgen ervoor dat de epoxyvloer steeds vaker toegepast wordt.

Epoxyvloeren zijn in alle RAL-kleuren beschikbaar. Door de aanpassing van de afwerkingslaag kan de vloer zowel een eerder klassieke, industriële look als een frisse, nieuwe designlook aannemen.

Het onderhoud

Door je epoxyvloer goed te onderhouden kan hij er na jaren nog steeds piekfijn uitzien. In het begin ga je voorzichtig om met je nieuwe gietvloer, dit omdat er zich nog een onzichtbare laag moet vormen aan het oppervlak.

Voor dagelijks onderhoud gebruik je een stofzuiger of borstel. In de eerste weken vermijd je best contact met water. Indien je erna uw epoxyvloer met koud of lauw water wenst te reinigen gebruik dan aanbevolen producten. Een azijnoplossing kan handig zijn om kalkvorming te verwijderen.

De eindlaag fijn rollen

Vraag een offerte aan

Privacy Policy

8 + 12 =

Niet overtuigd? Bekijk onze andere gietvloeren…

Steentapijt - marmertapijt

Steentapijt - marmertapijt

De natuurlijke en naadloze gietvloer. Ideaal voor in jouw woning, kantoor of terras/oprit.

beton vloer egaliseren

Betonnen gietvloer

De naadloze typische betonlook vloer. De ideale vloer voor jouw stoere interieur.

Betonstuc

Beton cire

De betonlook aan jouw interieur. Zowel vloer, wand als meubilair.