Steentapijt Knokke Heist

Naadloos

Comfortabel

Veilig en hygiënisch

Snelle vloerrenovatie

Ruime kleurkeuze

Wat is steentapijt?

De reis van een steentapijt (ook wel grindvloer genoemd) begint in het water van een wilde rivier. Een rotsje komt erin terecht en breekt uiteen in stukjes grind. Deze grindkorrels rollen net zo lang met het water mee tot ze volledig glad en afgerond zijn. 

Miljoenen van deze steentjes vormen de basis van onze steentapijten. Ze kunnen gekleurd worden (al hoeft dat niet) en vermengd met kunstharsen zoals polyurethaan of epoxy. 

Steentapijt roestkleurig als pad naar uw tuinberging of langs je woning

Voor welke ruimtes zijn steentapijten of marmertapijten geschikt?

Binnen

Steen- en marmertapijten zijn zo veelzijdig dat ze overal tot hun recht komen. Zowel in nieuwbouw, als bij renovaties, in professionele ruimtes maar ook in leefruimtes en zelfs tot in de badkamer.

Buiten

En buiten? Jazeker! Je kiest best voor een “open afwerking” als je buiten van onze steentapijten wil genieten. Ze zijn namelijk volledig waterdoorlatend, en bestand tegen zowel vorst als hitte. Een aangename en veilige ondergrond in alle weersomstandigheden, dus.

Steentapijt roestkleurig in combinatie met kortenstaal. Next Floor

Steentapijt buiten

Steentapijt, bruin, badkamerrenovatie, Next Floor

Steentapijt badkamer

Onderhoud

De steen- en marmertapijten van Next Floor vragen weinig onderhoud. Geregeld stofzuigen en met een vochtige doek of dweil reinigen, volstaat. Gebruik hiervoor weinig water en zeep, en zeker geen  schuurmiddel of agressieve producten met chloor of solventen. Die laatste  kunnen je mooie vloer beschadigen. Een waterzuiger of allesstofzuiger is de ideale bontgenoot voor een vlotte reiniging van een steentapijt of marmertapijt. Haal die een of twee keer per jaar uit de kast.

Duurtijd plaatsing?

Je ruimte is verrassend snel gebruiksklaar dankzij de korte plaatsingstijd van 3 dagen. Is de ondergrond stevig, droog, vet- en vuilvrij? Dan gaan we meteen van start. 

Het gieten van steentapijt en marmertapijt gaat als volgt:

  1. We plaatsen een primer.
  2. We mengen de steentjes en hars tot een vloermortel. Deze vloermortel gieten we uit in je ruimte. 
  3. Na uitharden brengen we een laklaag of vulmiddel/sealing aan, afhankelijk van jouw voorkeur voor de afwerking.

Kostprijs Steentapijt

Een steen- of marmertapijt kost minder dan andere gietvloeren, zoals epoxyvloeren, betonnen gietvloeren of beton cire. De prijs hangt af van het aantal vierkante meter, en de keuze voor open of gesloten afwerking.